[O2]śruby do felg alu + zabezpieczające

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stefan79
    Classic
    • 2009
    • 5

I tak wysiadasz, gdy porównamy do tego - http://members.upcpoczta.pl/b.cichy7/fuks.pps
    :diabelski_usmiech
  • Tomasz_WS
    Ambiente
    • 2008
    • 170

Chciałbym wyjaśnić jedną ważną kwestię dotyczącą śrub w O2. W standardowej wersji Ambiente montowane sa koła stalowe 15. Czy przy montażu felg alu VEGA 16 cali muszę dokupić 2 kpl. śrub? Czy śruby od stalówek pasują bez problemu do alu? Kiedyś w Audi musiałem dokupić drugi kpl do alu gdyż miałem łeb kulowy a alu potrzebowały łba stożkowego. Czy podobnie jest w Skodzie?
    Drugie pytanie dotyczy śrub zabezpieczających - kupić oryginały w ASO czy są jakieś godne polecenia podróby z allegro? Dzięki za odp.
    Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• uwe
      Ambiente
      • 2007
      • 120

Z tego co mi wiadomo, to do oryginałów ALU są identyczne (te same) śruby co do stalówek. Tylko jak się zakłada nieoryginalne alusy to wtedy najczęściej trzeba mieć oddzielny komplet śrub. A co do zabezpieczeń, to najważnieszy jest odpowiedni ich dobór, tzn. odpowiednia długość i typ (kulowy czy stożkowy) i wcale nieoryginalne nie muszą być gorsze.
      OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• adamn
        Drive
        S_OCP Member
        • 2006
        • 99

Ja mam przykręcone na tych samych śrubach co stalówki. "Gumiarz" stwierdził, że sie nadają
        Co do śrub zabezpieczających to kupiłem nieoryginalne za około 70zł. Poniżej zdjęcie śruby do stalowek.

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tomasz_WS, ja mam i alu i stalówki i śruby są te same. Koszt takich śrub w ASO to chyba 75PLN. Uważaj na tanie z Allegro, bo ja w felicji co prawda nie miałem tanich, ale musiałem spawać, bo się obkręciło "kodowanie" na takiej śrubie. Na szczęście miałem wtedy założone stalówki, bo była zima.

Zerknij na te:

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• giiiienek
            Ambiente
            • 2007
            • 242

tych bym nie polecił bo je łatwo odkrecic . polecam tego typu http://allegro.pl/item357613102_najs...e_renault.html

Komentarz

• Tomasz_WS
              Ambiente
              • 2008
              • 170

Hmm te ostatnie to chyba średnio pasują nawet łeb mają stożkowy a ma być kulisty.
              Dzieki wszystkim za odp. Pozostanę przy śrubach oryginalnych i dokupię w Skodzie kpl zabezpieczających (koszt 42 zł w ASO)
              Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

Pracuję...